Hoogland Vis zet zich in voor duurzame visproducten. Sinds 2007 zijn wij een MSC (marine Stewardship Council) gecertificeerd bedrijf en willen mede zorgen voor een goedbeheerde en duurzame verantwoorde visserij, zodat wij nu en in de toekomst vis kunnen blijven eten.

Visverwerkers, groothandels en retailers worden zich steeds meer bewust van het belang van duurzame vis en brengen dit ook steeds meer onder de aandacht van de consument, zodat ook zij op de hoogte zijn van het belang van duurzame visserij.
Producten die o.a. onder deze categorie vallen zijn Pangasius Global Gap en bilogische zalm en forel.

MSC Assortiment o.a.

  • Wilde Zalmfilet Sockeye
  • Gemarineerde Zalmfilet Sockeye
  • Zoute haring per 2, 3 of 4 verpakt met uitjes
  • Kabeljauw loins naturel of gemarineerd diverse smaken
  • Gebakken Kibbeling
  • Gebakken Lekkerbekken
  • Visspies: Wilde zalm, Hoki gemarineerd
  • Ovenschotel Zalm met asperges, bacon en kaas
  • Ovenschotel Hoki met zeekraal en wortelbundeltjes
  • Gerookte makreel
    Gerookte makreel filet
  • Scholfilet
  • Slibtong

 

Ook in ons assortiment BAP gecertificeerde garnalen en gamba's.
BAP houdt in dit kwekerijen en vewerkingsbedrijven op een aantal punten worden beoordeeld:

  1. Ecologische verantwoordelijkheid - hierbij wordt gelet op alle milieu aspecten zoals watermanagement en afval, het gebruik van chemicaliƫn, behoud van het natuurlijk leefgebied van de garnaal en het instant houden van de biodiversiteit
  2. Voedsel veiligheid - hygiƫne, temperatuurbewaking, transport en diergeneesmiddelen volgens HACCP richtblijnen.
  3. Tracebility/herkomstbewaking, duidelijke administratie van kwekerij tot eind eindgebruiker
  4. Sociale veranwoordelijkheid, goede arbeidsomstandigheden en veiligheid regels